Carita Mäkinen
14.6.2024

5 vinkkiä yrittäjän hyvinvointiin kesäksi

Vietimme koko tiimin voimin kaksi päivää Merikarvialla sekä töitä tehden että rentoutuen. Mukaan ehti myös yrittäjiä ja johtajia valmentava Ilkka Santahuhta, joka piti meille miniluennon yrittäjän hyvinvoinnista ja antoi samalla parhaat vinkkinsä kesäiseen hyvinvointiin. Kiitos Ilkan, saamme jakaa vinkit myös teille! Bonuksena kirjoituksen lopussa tiimiläisemme Hannan herkullinen marinadiresepti grillikanalle.

Lue myös: Näin yrittäjäkin saa kesäloman onnistumaan

Minä Oy

Firmasi asiat ovat sinulla varmasti hallussa. Tiedät myyntikirjan tilanteen, eri projektien langat ovat hyppysissäsi ja tiedät kokonaisuutena miten yrityksesi voi ja mihin suuntaan se on menossa. Mutta entä Minä Oy? Miten sinä voit ja mitä teet oman hyvinvointisi eteen? Mitä voisit tehdä kiireestä huolimatta?

  1. Aseta tavoite

Päätä mitä haluat saavuttaa? Energisemmän olon, paremman kunnon tai mahdollisesti pudottaa painoa? Ilkan sanoin, kun tavoite on tiedossa on helpompi myös tehdä valintoja jokapäiväisiä valintoja oman hyvinvoinnin eteen.

  1. Perusasiat kuntoon

Ilkan kanssa valmennus alkaa siitä, että laitetaan perusasiat kuntoon. Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota hengitykseesi? Saatko riittävästi unta? Kuinka on ruokavaliosi laita? Kun elämän peruspilarit ovat kunnossa, stressitasot ovat laskussa ja omaan hyvinvointiin keskittyminen sujuu helpommin ja liikkuminenkin tuntuu mukavammalta. 

  1. Vähemmän on enemmän

Kun perusasiat ovat kunnossa, alkaa myös treenaus tuottaa tulosta. Rauhallisella aloituksella myös motivaatio pysyy paremmin yllä, kuin jos heittäytyisi esimerkiksi täydestä liikkumattomuudesta treenaamaan monta kertaa viikossa. Parasta on, että tulokset eivät vaadi eivät vaadi niin paljon vaivaa, kun kehosi ja mielesi on tasapainossa. 

  1. Nauti ruuasta

Ilkka tähdensi, että ruuasta kuuluu nauttia ja kesälläkin voi tehdä hyviä valintoja. Esimerkiksi grilliin on helppo valita hyvälaatuista lihaa tuoreita kasviksia, jolloin sekä maku että ravintoarvot ovat kohdallaan. Hyvinvointi on kokonaisuus, johon ruoka kuuluu isossa roolissa – myös nauttimisen näkökulmasta. Kun kohta 1. eli oma henkilökohtainen tavoitteesi on tiedossa, sinun on myös helpompi tehdä valintoja niin arjessa kuin juhlassa. 

  1. Kesä on parasta aikaa aloittaa

Moni ajattelee, että jos ei ole ehtinyt laittaa itseään “kesäkuntoon”, niin kesällä ei kannata aloittaa. Ilkka kumoaa tämän ajatuksen, sillä kesällä on helppoa ja mukavaa liikkua ja aurinkokin antaa ihan eri tavalla energiaa kuin talvella.

Herkullinen marinadi grillikanalle by Hanna

1dl rypsiöljyä
0,25tl savupaprikajauhetta
0,25tl chili chipotle jauhetta
0,25tl chili pepper jauhetta
0,25tl suolaa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
soijakastiketta oman maun mukaan

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Pyörittele broilerit ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. 

Hyvinvointia kesääsi!

Lue myös: